Top 3 Systeemcamera 2017

Dus je wilt een systeemcamera kopen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Op deze pagina vind je een overzicht van de beste systeemcamera’s op dit moment.

Niet iedereen heeft hetzelfde budget om een camera te kopen. Ik heb daarom categorieën gemaakt op basis van het budget. Hierbij maak ik een onderscheid tussen de beginnende fotograaf, de gevorderde en de professionele fotograaf.

De top 3 van elke categorie is in principe altijd een goede keus. Soms heeft de éne camera wel die functie en de andere niet. De verschillen zitten daarnaast ook hoofdzakelijk in het design en daarmee jouw eigen smaak.

Bij de prijs zit tevens de kitlens (standaard objectief) inbegrepen.

Top 3 instap camera’s tot € 400,-

Olympus PEN E-PL5 systeemcameraVoor de beginners loopt de prijs tot maximaal € 400,- Ben je een beginnend fotograaf dan zijn de toestellen een goede keus.

Deze camera’s worden ook wel instap camera’s genoemd. Voor een overzicht van de top 3 systeemcamera’s tot € 400,- kijk je hier:

Top 3 systeemcamera’s € 400,- tot € 700,-

Olympus-OM-D-E-M10-systeemcameraVoor de iets gevorderden loopt de prijs van  € 400,- tot  € 700,-.

Deze systeemcamera’s hebben over het algemeen meer functies en zijn in sommige gevallen merkbaar sneller.

Kun je al redelijk overweg met een camera dan is deze klasse een logische keus.

Top 3 systeemcamera’s € 700,- tot € 1.000,-

Sony Alpha 6000 zwartDeze camera’s zitten net onder de professionele camera’s en worden daarom ook wel semi-professionele camera’s genoemd.

Er zit echter nog wel een fors prijsverschil met de professionele systeemcamera’s en vaak zien we in deze prijsklasse ook wel afgeprijsde professionele camera’s.

Top 3 systeemcamera’s € boven de € 1.000,-

fujifilm xt1 cameraSysteemcamera van deze prijsklasse zijn voornamelijk gericht op de professionele fotograaf die veel van zijn apparatuur vraagt.

Comments

    beheerder

    (23 juli 2015 - 7:44 pm)

    Bedankt, ik zal het gaan aanpassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *