Systeemcamera’s van Nikon

Nikon is een zeer bekend merk bij de spiegelrefelxcamera’s. Samen met Canon zijn zij de marktleiders in deze tak van sport. Wat betreft de systeemcamera’s is Nikon nog geen grote speler.

Doordat er veel geld gestopt is in het marketingbudget ken je ongetwijfeld de reclames van Nikon waarin de systeemcamera veelvuldig wordt geprezen. Nikon noemt haar systeemcamera’s ook wel ‘1’.

Vergelijkbaar met andere fabrikanten heeft ook Nikon diverse uitvoeringen van de camera waarbij het verschil met name in de functies zit en de gebruikte materialen.

Instapmodellen Nikon

Voor de fotograaf die iets meer mogelijkheden wil dan een standaard compactcamera heeft Nikon de S-serie en de J-serie ontwikkeld.

De Nikon 1 S2 is het echte instapmodel van Nikon. Het heeft zoals alle systeemcamera’s van Nikon een CMOS sensor van NX formaat (13.2mm x 8.8mm). Deze sensor is iets groter dan sensor van de compactcamera’s maar een stuk kleiner dan bijvoorbeeld de Olympus en Sony NEX.

De S2 is, met weinig knoppen, gericht op de fotograaf die niet teveel poespas wil maar gewoon wil fotograferen.

Nikon 1 J4 systeemcameraDe Nikon 1 J4 is vergelijkbaar met de S2 maar heeft wel een draaiwiel bovenop de camera. Daarnaast is de resolutie iets hoger met 18.4 mexapixels. Om de fotografie standen in te stellen kun je echter niet gebruik maken van het draaiwiel maar moet je dit doen via het menu.

Voor de fotograaf die vaak te maken heeft met verschillende weersomstandigheden heeft Nikon de AW ontworpen. Dit toestel beschikt over een waterdichte vatting en is beschermd tegen andere weersinvloeden.

Semi professionele camera

Met de Nikon 1 V3 heb je de mogelijkheid om zelf je PSMA standen te kiezen door middel van het draaiwiel. Deze camera heeft ook de relatief kleine CMOS sensor maar is ontzettend snel. Daarnaast beschikt deze camera over een stoere retro-look met een goede grip.

Het LCD scherm is 180 graden kantelbaar en heeft touchscreen. De nieuwe V3 heeft echter geen elektronische zoeker meer.

 

beheerder Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *