Sony Alpha 6000

Sony Alpha 6000 zwartSony heeft een opvolger voor de ontzettend populaire systeemcamera NEX-6 en is tevens overgestapt op een andere benaming, namelijk de Sony Alpha 6000.

Dit kan misschien voor enige verwarring zorgen als je gewend bent dat de systeemcamera’s van Sony voorheen onder de NEX lijn genoemd gingen.

Wat is er, na de naamswijziging, allemaal veranderd bij dit nieuwe fototoestel van Sony?

Nieuwe sensor Exmor

Voor dit nieuwe toestel heeft Sony een nieuwe sensor geïntroduceerd. De nieuwe sensor heeft de naam Exmor APS HD CMOS en heeft het APS formaat wat één van de grootste sensoren is voor een systeemcamera.

De nieuwe sensor heeft een zeer snel hybride autofocussysteem, contrast en fasedetectie op de chip. Met maar liefst 179 AF-punten wordt bijna het gehele beeld in beslag genomen. Hierdoor kun je bewegende onderwerpen door de gehele compositie volgen. Dit gecombineerd met 25 contrastdetectiepunten heb je een razendsnelle autofocus.

Bij deze sensor hoort natuurlijk ook een snelle beeldprocessor, de Bionz X, die we ook terugzien bij de high-end systeemcamera (Sony Alpha 7) zorgt voor een enorme kwaliteitssprong ten opzichte van de eerdere modellen.

Body van de Sony Alpha 6000

Als je de NEX gewend bent zul je zien dat deze camera er veel op lijkt met een paar kleine cosmetische aanpassingen. De behuizing is van metaal en is voorzien van een stevige grip. Deze grip komt goed van pas omdat het formaat van de camera vrij compact is.

De knoppen zijn ergonomisch geplaatst en eenvoudig te bedienen. Het draaiwiel bovenop de camera is erg handig om snel je instellingen te regelen.

Standaard krijg je de 16-50mm lens bij deze camera, dit is geen verkeerde lens en absoluut goed voor de enthousiaste amateurfotograaf.

Op de achterzijde vinden we een kantelbaar LCD scherm die helaas geen touchscreen heeft.

De Alpha 6000 is in combinatie met de 16-50mm objectief verkrijgbaar vanaf € 749.

Extras

Dit toestel komt uiteraard met WiFi en een Full HD video-opname wat verbluffende resultaten oplevert voor een fotocamera.

Voordelen Sony Alpha 6000

[yes_list]

  • zeer snelle autofocus
  • compacte objectieven
  • stevige body
  • goede beeldkwaliteit
  • grote sensor

[/yes_list]

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen van deze camera.

Nadelen Sony Alpha 6000

[no_list]

  • geen touchscreen

[/no_list]

Sony Alpha 6000 kopen?

Ben je van plan om de Alpha 6000 systeemcamera te kopen? Bij Bol.com krijg je voor € 749,- de camera + kitlens (16-50mm). Let op, dit is een tijdelijke actie.

Nu Kopen voor € 749,-

Samenvatting

beheerder Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *