Samsung introduceert de NX1

Samsung NX1Tijdens de Photokina 2014 (’s werelds grootste fotobeurs) in Keulen introduceert Samsung hun nieuwe vlaggenschip voor de systeemcamera’s, de NX1. Deze camera is gericht op de professionele fotograaf.

De NX1 is de opvolger van de eerder dit jaar verschenen NX30. Speciaal voor deze nieuwe camera heeft Samsung een 28 megapixel APS-C BSI sensor ontwikkeld die zich vooral bij weinig licht goed kan bewijzen.

Snelle autofocus

Naast een betere beeldkwaliteit moet de NX1 systeemcamera het vooral van zijn snelheid hebben. Het autofocus-systeem behoort tot de snelste van de systeemcamera’s. Bovendien is de NX1 nog veel accurater dan andere camera’s uit de NX-serie.

De scherpte valt op maar liefst 205 verschillende punten in te stellen.

Nieuw algoritme

De camera kan dankzij slimme algoritmes beter de scherpte instellen op naderende voorwerpen. Bij weinig licht kan dit bij sommige fototoestellen een probleem opleveren. De sublieme autofocus van de Samsung NX1 wordt geholpen door een groen licht op het onderwerp te projecteren. Tijdens het filmen kunnen bewegende voorwerpen beter worden gevolgd.

Zelfontspanner

Een ander nieuwtje is de automatische zelfontspanner, die handig als je bijvoorbeeld tijdens een honkbalwedstrijd een foto wil maken van een slagman net op het moment dat het slaghout een toegeworpen bal raakt. Software in de camera volgt zowel de beweging van de bal als die van het slaghout.

Extra’s

Een ander opvallende zaak is dat de NX1 geschikt is voor UltraHD en 4K-video. De resolutie is hierbij vier keer die van Full HD (1920×1080). De opgenomen filmpjes misstaan met zo’n resolutie niet op een groot bioscoopscherm.

Omdat video in zulke hoge resoluties (4K) veel opslagcapaciteit vergt, kan de camera met een externe harde schijf worden verbonden.

De camera beschikt over de snelste wifi-standaard (802.11ac), NFC en Bluetooth. De body van de camera is van een magnesiumlegering waardoor hij beter bestand is tegen stof en spatwater. De adviesprijs zonder lens is €1.499 en richt zich daarmee op het hogere segment fotografen.

beheerder Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *