Panasonic Lumix GF7 met Sefiemodus

panasonic gf7Panasonic heeft een nieuwe systeemcamera aangekondigd: de Lumix GF7. Deze opvolger van de Panasonic GF6 is uitgerust met een scherm dat maar liefst 180 graden kan draaien. Daarnaast heeft het een snel autofocussysteem en een elektronische sluiter voor stille opnamen.

De ronde vormen zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor een retro-uiterlijk wat we hedendaags vaker terug zien. Dit toestel krijgt een andere kitlens dan we gewend zijn; 12-32mm-f/3.5-5.6 v(net zoals de GM1 en GM5,),waardoor de camera-lens-combinatie nog een stukje compacter is dan bij de voorgangers.

De camera heeft een 16-megapixel-sensor zoals de voorganger, maar het autofocussysteem is flink aangepakt. Net als de GH4 en LX100 is de GF7 nu voorzien van Panasonics Light Speed autofocus, waarmee ook in donkere omstandigheden kan worden scherpgesteld tot -4 EV. Dankzij een elektronische sluiter kan hij volledig stil fotograferen met een maximale sluitertijd van 1/16.000e seconde.

Het lcd-scherm is aanraakgevoelig en 180 graden kantelbaar, waardoor het toestel zich leent om er selfies mee te maken. Wanneer je het scherm kantelt, wordt de selfie modus geactiveerd. Deze modus heeft features zoals een buddy shutter, waarbij een foto gemaakt wordt zodra twee gezichten dicht bij elkaar komen. En ook een zogenaamde jump snap, waarbij foto’s worden gemaakt als je met een groep in de lucht springt. Panasonic beweert dat de fotocamera hierbij automatisch het hoogste punt van de sprong vastlegt.

Verder zijn er nog software filters (22 in totaal), van retro tot een miniatuur. Tegenwoordig hebben de meeste toestellen WIFI, zo ook deze camera.

De Panasonic Lumix GF7 is verkrijgbaar vanaf maart 2015 voor een adviesprijs van € 500 inclusief kitlens. Hiermee valt deze camera net iets hoger dan de instappers.

beheerder Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *