Olympus PEN E-PL7

olympus e-pl7 2015De absolute topper qua systeemcamera’s voor de beginner is toch wel de Olympus E-PL5. Een camera met goede prestaties voor een zeer betaalbare prijs. Niet voor niets is het de beste systeemcamera van 2014 geworden.

Toch heeft Olympus een nieuw model geïntroduceerd dat de opvolger moet worden van de E-PL5. Kan de Olympus E-PL7 zijn voorganger overtreffen? In dit artikel lees je alles over de camera en de verschillen met zijn voorganger. Wordt dit de beste systeemcamera van 2015?

 Verschillen met de E-PL5

Kort samengevat zijn de belangrijkste verschillen ten opzichte van de de Olympus E-PL5:

  • Externe flitser
  • WiFi
  • 81 focuspunten in plaats van 35
  • € 200,- duurder

Zoals je ziet zijn de belangrijkste updates niet echt wezenlijk verschillend ten opzichte van de voorganger. Een aantal technische specificaties zijn ook ge-upgrade maar veel verschil zul je niet merken.

Veel technische specificaties zijn hetzelfde gebleven, waaronder:

  • evenveel megapixels (16.1)
  • zelfde sensor
  • zelfde processor

Persoonlijk vind ik de ‘upgrades’ niet de € 200,- extra waard. De meerprijs kun je prima gebruiken om bijvoorbeeld een extra objectief te kopen. Ik zal deze camera dan ook niet classificeren als de beste camera van 2015. Natuurlijk, de beeldkwaliteit is prima alleen in combinatie met de prijs, is dit niet de best-buy voor 2015 in mijn ogen.

Mis je echter WiFi en een externe flitser, dan kun je uiteraard overwegen om de E-PL7 te kopen. De beeldkwaliteit en de snelheid is vergelijkbaar als met de E-PL5, dus mooie foto’s kun je er zeker mee maken!

De Olympus E-PL7 is verkrijgbaar vanaf € 599,-. Hierbij zit de dezelfde kitlens inbegrepen die je ook bij de voorganger kijgt; de 14-42mm.

Nu Kopen voor € 599,-

beheerder Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *