Olympus PEN E-PL5

Olympus PEN E-PL5 systeemcameraOlympus kwam als één van de eerste fabrikanten met de systeemcamera samen met Panasonic. De Micro Four Thirds (4/3) systeemcamera’s hebben dankzij de kleinere sensor vergeleken met de spiegelreflex een lekker compacte en handzame body.

Dankzij de compacte en ook kwalitatief goede verwisselbare objectieven was de beeldkwaliteit van de foto’s verrassend.

 

Nu Kopen voor € 399,-

Inmiddels is de markt voor systeemcamera’s enorm gegroeid en zijn er ook systeemcamera’s met grotere sensoren verschenen. Hiermee kan in theorie een hogere beeldkwaliteit worden behaald. Daarom introduceert Olympus hun nieuwe Olympus PEN E-PL5 (soms ook wel PEN Lite genoemd).

Nieuwe Olympus Pen

Olympus besloot deze nieuwe Pen uit te rusten met de sensor (Live MOS) en de beeldprocessor van de veel duurdere en professionelere Olympus OM-D die een jaar geleden heel goede resultaten neerzette. Maar de Olympus E-PL5 heeft meer.

Het kantelbare LCD scherm zorgt ervoor dat je ook bij zelfportretten of opnamen bij lage en hoge standpunten goed je compositie kunt bepalen. Helaas is het scherm niet naar alle kanten draaibaar. Het is wel een heldere, mooie, contrastrijke en snel te bedienen touchscreen, wat scherpstellen en zelfs afdrukken erg gemakkelijk maakt. Dat scherpstellen doet de Olympus PEN E-PL5 overigens heel erg snel.

In 2014 is er een opvolger voor de E-PL5, de E-PL7. Toch zou ik persoonlijk voor de 5 gaan omdat kwalitatief evengoed is maar een stuk goedkoper.

Externe flitser

De PEN E-PL5 heeft helaas geen ingebouwde flitser maar een los meegeleverde kleine externe flitser. De flitser communiceert via de accessoirepoort (onder de flitsschoen) en wordt daar tevens gevoed.

Dit heeft als gevolg dat als je de flitser gebruikt, je niet de elektronische zoeker (optioneel verkrijgbaar) erop kunt schuiven. Die moet immers op dezelfde poort.

De camera levert zowel in RAW als JPG met het standaard kitobjectief (4-42mm) goede foto’s. Wanneer de ISO omhoog zie je soms wat ruis bij de schaduwpartijen.

Extra’s op de camera

De camera heeft beeldstabilisatie waardoor er minder kans is op bewogen foto’s. Handig als je bijvoorbeeld erg ver bent ingezoomd op je onderwerp. Omdat de beeldstabilisatie in de body zit maakt het dus niet uit welke lens je erop zet.

De camera gaat goed met zijn tijd mee. Zo heb je de keus over 12 filters voor je foto’s om leuke speciale foto-effecten toe te voegen en kun je de foto’s door middel van WiFi makkelijk uploaden naar het internet.

Tot slot kun je camera ook gebruiken om in full HD te filmen. Leuk om van bepaalde momenten een filmpje te maken!

Olympus E-PL5 Pen Lite overzicht

Voordelen Olympus PEN E-PL5

[yes_list]

  • compact met retrolook
  • kantelbaar LCD scherm
  • snelle autofocus
  • beeldstabilisatie
  • goede prijs/kwaliteits verhouding

[/yes_list]

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen van deze fotocamera.

Nadelen Olympus PEN E-PL5

[no_list]

  • lage resolutie LCD scherm
  • externe flitser

[/no_list]

Voorbeeldfoto’s van de E-PL5

Hieronder vind je foto’s die gemaakt zijn met de Olympus die we terugvinden op Flickr.

stasdsfoto E-PL5Herfst E-PL5Olympus bladerenBokeh scherptediepte E-PL5Tower Bridge lightsTate Modern donationsYours, Truly

Olympus PEN E-PL5 Kopen?

Wil je een systeemcamera kopen en ben je overtuigd dat je deze E-PL5 wil kopen? Hieronder kun je voor de voordeligste prijs deze camera kopen. Bij Camerashop.nl koop je voor € 329,- deze camera inclusief kitlens van 14-42mm.

Wees er van bewust dat deze camera niet meer wordt geproduceerd. Wil je deze camera kopen, wees er dan snel bij want de verwachting is dat deze camera vanaf april 2015 uit het assortiment verdwijnt.

Inmiddels is de E-PL5 nergens meer te verkrijgen. De opvolger (de Olympus E-PL6) is nog wel te verkrijgen. Deze systeemcamera heeft dezelfde specificaties voor de juiste prijs. De E-PL7 vind ik persoonlijk nog iets te duur gezien de specificaties.

Nu Kopen voor € 399,-

Wil je liever de camera ergens ander kopen? Hieronder vind je de overige prijzen en beste deals:

webshopprijsvoorraadkopen
logo camerashopniet meer leverbaarniet meer leverbaarOnline bestellen
bol logoniet meer leverbaarniet meer leverbaarOnline bestellen
kamera express€ 399,-geen voorraadOnline bestellen

Samenvatting

beheerder Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *