Olympus OM-D E-M10

Olympus OM-D E-M10 systeemcameraDe systeemcamera’s in OM-D serie van Olympus richt zich op de gevorderde fotograaf. Olympus heeft namelijk naast de professionele E-M1 en de succesvolle E-M5, een instapper; de E-M10.

Hoewel het wordt gedefinieerd als een ‘instapper’ is dat gezien de prijs en de functies die er op zitten niet helemaal terecht. Olympus biedt de E-M10 met een meer dan complete interface aan.

Compleet met programmeerbare functietoetsen en twee controlewielen! Alles wat je op een spiegelreflex vindt, vind je ook terug op deze Olympus OM-D E-M10.

Nu Kopen voor € 599,-

Body van de E-M10

Olympus heeft gekozen voor een robuuste metalen body met een retrolook. de camera voelt oerdegelijk aan, ondanks het lage gewicht. De E-M10 is de eerste body uit de E-serie met ingebouwde flitser.

Op het flitsschoentje kun je nog een externe flitser schuiven om bijvoorbeeld via het plafond te bouncen. Omdat de kleine body vol zit met knopje en wieltjes, zijn de knoppen nogal klein en is het voor mensen met grote handen niet altijd even handig. Soms zitten ze erg op elkaar of een beetje verstopt.

Met de lederen look over de camera ga je dus helemaal voor retro maar met de beeldkwaliteit van nu!

Live MOS Sensor

De sensor in de Olympus E-M10 camera is bijna dezelfde als die in de Olympus E-M5, maar dan zonder anti-aliasfilter. Hierdoor krijg je iets scherpere foto’s.

De beeldprocessor komt van de high-end E-M1, zodat de burstrate op een mooie 8 foto’s per seconde uitkomt, voldoende rekenkracht! Je kunt met deze camera foto’s maken met 16 megapixel. In mijn ogen is dat een verstandige keus van Olympus. Met de relatief kleine micro fourthirds (4/3) sensor is dat anno 2014 wel het hoogst haalbare, met behoud van scherpte, detaillering en ruisniveau. Met 16 megapixels kun je een prima afdruk maken op A3.

Elektronische zoeker

Bij de systeemcamera’s zien we vaak geen standaard zoeker maar wel beschikbaar als accessoire. In het hogere segment zien we echter wel een zoeker standaard er op zetten. Omdat er een spiegel ontbreekt is het een elektronische zoeker. De E-M10 heeft een prachtige zoeker met 1,44 miljoen beeldpunten. Het gaat om hetzelfde model als in de OM-D E-M5. Het uitklapbare lcd-scherm heeft een diameter van 3-inch en heeft touchscreen.

omd em10 kantelbaar scherm

Voordelen Olympus OM-D E-M10

[yes_list]

 • stevige behuizing en compact
 • kantelbaar LCD scherm
 • snelle autofocus
 • 3-assige beeldstabilisatie
 • betaalbaar

[/yes_list]

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen van deze fotocamera.

Nadelen Olympus OM-D E-M10

[no_list]

 • geen afdichting tegen vocht en vuil
 • iets langzamer dan zijn broertjes

[/no_list]

Voorbeeldfoto’s

Zelf vind ik het persoonlijk erg fijn om te zien wat voor soort foto’s ik kan verwachten met een camera. Ik weet dat een fotograaf uiteindelijk de foto maakt maar toch geven de voorbeeldfoto’s een goede indicatie van wat je van een camera kunt verwachten.

Green. Ten - 21512(10) ApostlesGleibergKrofdorf GleibergBuddhistische Kloster in GießenAROUND 10

Systeemcamera kopen?

Is deze camera geschikt voor jou? Hier vind je de beste deal voor dit toestel. Voor € 699,- € 599,- krijg je bij Camerashop.nl de kitlens van 14-42mm bij de prachtige OM-D E-M10, één van de beste systeemcamera’s op het moment.

Nu Kopen voor € 599,-

Liever ergens anders kopen?

webshopprijsvoorraadkopen
logo camerashop€ 699,-voorraad[gpp_button color="blue" url="https://www.bestesysteemcamera.nl/koop/Olympus-OMD10-camerashop" title="Olympus PEN E-PL5 systeemcamera" target="_blank" size="small" icon_left="cart"]Online bestellen[/gpp_button]
bol logo€ 599,-voorraad[gpp_button color="blue" url="https://www.bestesysteemcamera.nl/koop/Olympus-OMD-EM10" title="Olympus OM-D E-M10 systeemcamera" target="_blank" size="small" icon_left="cart"]Online bestellen[/gpp_button]
kamera expressniet meer leverbaarniet meer leverbaarniet meer leverbaar

Samenvatting

beheerder Auteur

Comments

  Charlotte

  (23 mei 2015 - 5:18 pm)

  Hoi,

  Op bol.com wordt de Olympus OM-D E-M10 ‘gewoon’ aangeboden, of met ‘powerzoom’. Ik kom er niet goed achter wat het verschil is (behalve 100 euro…). Kun je dit wellicht uitleggen?

  Charlotte

   beheerder

   (24 mei 2015 - 11:51 am)

   Beste Charlotte,

   de ‘powerzoom’ heeft een dunnere, elektrische lens. Ten opzichte van de gewone lens is deze een stuk compacter.
   Qua beeldkwaliteit zit er weinig verschil tussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *