boven de 1000 euro

Systeemcamera’s boven de € 1.000,- zijn voornamelijk geschikt voor de gevorderde amateur fotografen, ook wel de enthousiastelingen in de fotografie. Er zijn ook professionele systeemcamera’s, die bespreek ik hier echter niet aangezien het voor weinigen is weggelegd om zoveel te spenderen aan hun hobby.

fujifilm xt1 cameraAls je een budget hebt van meer dan € 1.000,-, wat is dan de beste keus in 2015? De nummer 1 is toch echt wel de Fujifilm XT-1. Deze systeemcamera is voorzien van een unieke sensor met een schitterende scherptediepte. Daarnaast heeft deze camera een prachtige beeldkwaliteit die erg levendig is.

Nu Kopen voor € 1.499,-

 

Wil je meer lezen over deze camera? Lees onze review.

Comments

  Badloe

  (3 augustus 2015 - 11:30 am)

  Beheerder,

  ik ben van plan een nieuwe camera aan te schaffen. Mijn doel is om foto,s te maka van feestjes maar ook veel natuur foto’s en vakantie kiekjes. Ik ben wel erg kritiesch wat kwaliteit betreft. Scherpe foto,s filmpjes verdient mijn voorkeur. Zelf heb ik een Nikon D200. Deze is aan vervanging toe. Een nieuwe Nikon D750 zou mijn volgende Camera kunnen woreden. Maar de opkomst van systeem camera’s doet mij twijfelen om weer een spiegel reflex camera aan te schaffen. Aan de andere kant de beperkingen in aanbod van lenzen voor systeem camera’s is waar ik nog moeite mee heb en weet niet of de kwaliteit die ik wenst wel met de Fujifilm XT1 haalbaar is. Uit alles wat ik tot nu toe heb kunnen lezen en vergelijken blijkt dat de Fujifilm op dit moment de beste systeem camera op de markt is.

  Graag zou ik uw mening willen horen betreffende de keuze van de nieuwe aanschaf.

  vrgr A.Badloe

   beheerder

   (4 augustus 2015 - 7:27 pm)

   Dat is een lastige. Ik denk dat je zelf over een groot aantal kwalitatieve lenzen beschikt icm met de D200. Een nieuwe body (DSLR) is dan een logische keuze tenzij je de spiegelreflex te zwaar en groot vindt.

   Dat zal dan momenteel de reden zijn om voor een systeemcamera te kiezen als je voor compacter en lichter wilt gaan.

   De sensor van de Fujifilm XT1 is beter dan de sensor van de D200 (mede doordat de D200 een oudere sensor heeft). Koop je bijvoorbeeld de D750 dan denk ik wel dat de sensor in het voordeel is. Voornamelijk bij een hoge ISO.

   Samengevat; zoek je iets compact en licht en wil je investeren in nieuwe lenzen > systeemcamera
   Heb je lichtsterke lenzen en maakt gewicht en grootte niet uit > Spiegelreflex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *